Včera uplynuly čtyři roky od úmrtí Božího služebníka Jana Pavla II., velkého papeže, který jistě ovlivnil i nemálo z vás, uživatelů signály.cz. Myslím si, že je potřeba pro nás na něj nezapomínat, protože jeho připomínka pro nás, pro které byl Jan Pavel II. svědkem na cestě za Kristem.

Ale nostalgické připomínky by byly trochu málo. Jan Pavel II. nám stále má co říci, a znovu jsem se o tom mohl přesvědčit teď, kdy nám Slovo na den na signály.cz nabízelo mimo jiné i jeho texty v průběhu Týdne modliteb za mládež. I jeho staré, dnes už historické promluvy, nám stále mají co říci. Proto zde chci vložit také pár jeho slov k nám, českým mladým. Tehdy jsem byl malý kluk, ale o to víc, byly a jsou ta slova pro mne aktuální dnes.

A snad je to tak naschvál, že zrovna dnes se znovu vydávám na jedno z míst, kde jsem Jana Pavla II. potkal, do Hradce Králové. Těším se na tuto pouť k mým duchovním kořenům. Jan Pavel II. pro mne byl, je a bude svědkem víry a bezmezné lásky ke Kristovi. - A začínám se také čím dál víc těšit na setkání s papežem Benediktem XVI. v září ve Staré Boleslavi.

A samozřejmě se těším také na setkání s vámi, které v Hradci dnes či zítra potkám a poznám. Do zobaczenia!

 

Vydej se i Ty na své diecézní setkání mládeže nebo si aspoň přečti texty z Týdne modliteb za mládež, věřím, že to bude dobře strávený čas;-)