Trocha statistiky

Na začátku Sjezdu mládeže Církve bratrské, Bratrské jednoty baptistů a Křesťanských sborů, konkrétně 9. května v 15:30 (tedy až trochu po začátku), jsem si sečetl počet členů v signálovských společenstvích jednotlivých církví. A dneska je spočetl znovu a porovnal. Nejvíce se za tento jeden týden přihlásilo do společenství své církve mladých z Církve bratrské. K 29 signálistům se přidalo dalších 32. Dnes jich je tedy 61 a stále si drží druhou pozici za Římskokatolickou církví. Největší relativní nárůst zaznamenaly Křesťanské sbory o 156% z 9 na 23 přihlášených. Své řady zdvojnásobila i Bratrská jednota baptistů, ale i Evangelická církev metodistická, i když té ke zdvojnásobení stačil jediný uživatel:-) Za uplynulý týden se ale také přidali noví členové do společenství Apoštolské církve, Českobratrské církve evangelické a Křesťanských společenství. Celkem se přidalo do společenství protestantských církví 59 lidí, což je nárůst o 46%. Ve skutečnosti však bylo v průběhu setkání zaregistrováno asi 200 lidí, z nichž 150 autorizováno. Mnozí se tedy ještě ke společenství své církve na signály.cz nepřidali. 

Tak vás tady všechny vítáme:-) 

 

A ještě jedna otázka pro všechny

Kouknul jsem taky na počet členů společenství Křesťané, tedy kolik je nás tu všech dohromady. Kolik byste tak tipovali? Celkem je v celém systému signály.cz registrováno přes 7000 uživatelů. Zdaleka ne všichni se však ke své církvi, ať už je jakákoli, přihlásili. Z těch 7000 je nás tu ve společenství Křesťané 1674 členů (celkem z Římskokatolické církve je 1553). Netřeba se tím hned rmoutit a vyčítat si, že se křesťané za svou víru na internetu stydí, protože spousta nezačleněných asi ani neví, že tu ta možnost je, nebo neví, jak se do společenství církve přihlašuje. A spousta jich sem taky zavítala jednou, dvakrát a dělají v těch 7000 jen mrtvé duše. Ale přesto není neužitečné si tu otázku položit: dokážeme se ke své víře (k církvi) přihlásit? Nebo nechceme, aby si to o nás mohl každý na internetu přečíst? A jak je to v reálném životě? Stydíme se za svou víru? Ví o nás naši spolužáci, že jsme věřící? Dokážeme stejně jako Jendík prohlásit - jsem křesťan a nestydím se za to? (No dobře, nebyla to jedna otázka, ale skoro jo.:-))

Každopádně kliknout na Přidat se do společenství v pravém horním rohu na stránce své církve je maličkost, kterou zvládne každý. Profilové stránky církví najdete zde. A kdo tu bloudí úplně, tak může zabloudit sem pro radu.

PS. Nejde mi o soutěžení, koho je nás tady nejvíc, ani o moralizování, spíš jen tak pro zajímavost a zamyšlení...