Letos jsme v naší rodině zavedli novou tradici. Střídáme se ve vaření nedělního oběda. Výsledkem je bezesporu kromě spravedlivějšího rozložení domácích prací i zvýšená kvalita jídel, protože každý se chce před rodinou trochu blýsknout, a tak vymýšlíme samé lahůdky a experimenty. Já zatím vařil jen dvakrát, což vám nyní představím. Mé vaření oproti ostatním členům rodiny bylo v obou případech poznamenáno dvěmi odlišnostmi: shodou okolností nebyli rodiče v obě neděle doma a shodou okolností jsme měli obě neděle doma na oběd nějakou návštěvu. O to bylo veseleji.

Poprvé jsem vařil jehněčí vývar s jarními bylinkami a zakarpatský jehněčí šašlik se šodó a bramborovou kaší:

Podruhé jsme měli více chodů. Zákusek však nebyl mým dílem, ale Vaškovým, jehož byla též návštěva. Nejprve byl tedy předkrm: zapečená šunka s ukrytým sýrem a s rajčatovým salátem a s dopečeným pečivem: 

 

 
Potom následovala chlebová polévka se smetanou:
 
 
Hlavní chod smažený sýr bez smažení a osmahnuté brambory, podle receptury z Gurmánského receptáře zde na signály.cz: 
 
 
detail na rozkrojený "sýr":
 
 
A nakonec Vaškův Bebe zákusek:
 
 
Taky máte najednou hlad?