Jsou to již tři týdny, co nabízíme na signály.cz novou službu všem uživatelům, zvláště těm, kteří jsou zde nově zaregistrovaní, a sice upravování fotek tak, aby vyhovovaly jako profilové fotky na signály.cz.  A já myslím, že to může být příležitostí k tomu, abych o tom něco napsal a ohlédl se, jak se tato novinka osvědčila.

Proč to vlastně vzniklo?

Dříve mohl každý z nás poslat fotku ke schválení bez ohledu na to, zda splňovala podmínky poměru stran 3:4. To mělo za následek, že schvalovatelé fotek byli docela zavaleni spoustou fotek, které nevyhovovaly, zvláště proto, že byly na šířku a nikoli na výšku. Občas, když šlo jen o malou odchylku od poměru stran, tak přimhouřili oči, a proto můžete u některých uživatelů vidět fotky, které mají dole černý proužek. Na fotky s proužkem se můžete podívat i tady. Můj odhad je, že odmítnutých fotek z těchto i jiných důvodů mohla být zhruba polovina odeslaných ke schválení (pravidla holt skoro nikdo nečte). Což je docela nepříjemné pro uživatele i pro schvalovatele. A tak jsme si řekli dost :-) Programátoři nám naprogramovali, že fotka, která nemá správný poměr stran se odmítne automaticky a byla zřízena emailová adresa [email protected], o kterou se začal starat Kleretin a já, brzy se přidali další.

Jak to funguje? 

Každý uživatel, který si chce vložit na signály.cz profilovou fotku a nemá žádnou ve vhodném poměru stran, ji může ze svého mailu poslat na tuto adresu [email protected], kde ji někdo z týmu upravovatelů upraví tak, aby vyhovovala. A nemusí se jednat jen o změnu poměru stran. Může to být výřez obličeje tak, aby zaujímal na fotografii větší část plochy, může to být zesvětlání fotky, která je příliš tmavá a podobně. Upravenou fotku pošle někdo z nás zpět na mail, ze kterého přišla a dotyčný uživatel si ji může vložit do svého profilu se stoprocentní jistotou, že fotka projde schválením.

Jaké jsou třítýdenní zkušenosti?

Vesměs samé dobré. Upravovatele to myslím všechny zatím baví a obsloužení uživatelé jsou povětšinou spokojení. Jedinou prosbu asi zatím jenom máme: neposílejte nám fotek velké množství. Vyberte si jednu, dvě, které se vám líbí a které chcete upravit. Přeci jen není v našich silách, abychom každému upravovali deset fotek denně, přeháním ;-). Můj osobní názor je také ten, že není dobré si profilovou fotku často měnit, protože podle ní si vás ostatní uživatelé na signály.cz pamatují.

Závěrečné zhodnocení?

Myslím, že se tato novinka osvědčila a jsem s jejím fungováním spokojený. Děkuju upravovatelům, kteří si to vzali na starost i všem trpělivým uživatelům.

Přeji našemu milému komunitnímu webu signály.cz, aby už neměl žádné uživatele s černým pruhem na fotce a aby měl co nejvíce uživatelů, kteří budou mít ve svém profilu pěknou zřetelnou fotografii :-).

A vy, co tu ještě fotku nemáte, neváhejte a změňte to ještě dnes, ať už sami nebo s naší pomocí. (Profilové fotografie na signály.cz bourají anonymitu uživatelů a jsou jednou z podmínek autorizace).

Případné dotazy vkládejte zde do komentářů.