Zpravodajský server idnes.cz (a nejspíš i nějaká jeho tištěná podoba) přišel se zajímavým projektem "Studenti čtou a píší noviny". Můžeme si domyslet, že společnost se tak snaží získat mladé loajální čtenáře, ať tak či tak, každopádně mnohé články jsou zajímavé, protože téma prvního kola zní "Bezbožní Češi". Celé zadání si můžete přečíst zde.

Článků je publikována ohromná spousta, v archivu si můžete vybírat do aleluja (aneb ani celý zbytek postní doby by snad k přečtení všech článků nestačil). Nejlepší články studentů pak redakce vybírá i mezi své řádné zpravodajské články před oči milionů čtenářů.

A co tedy studenti píší? Zajímavé je, že obrovské množství argumentuje minulostí naší země, od Bílé hory až po komunismus, nebo poukazují na "nepotřebnost" náboženství v dnešní "šťastné" konzumní době a velmi často také interpretují různé statistiky, od sčítání lidu po mezinárodní výzkumy a do článků rvou spoustu čísel. Rád bych zde uvedl odkazy na pár článků, které mě zaujaly:

Nejen o drbnách a jehovistech

Teorie cvičených opic

Církve v ČR

Reportáž s vírou Češky

Maminka upsala moji duši někomu "Tam Nahoře"

Proč však zůstat jen u čtení:-) Zkusme oživit své blogy a napišme i my své články na jedno z témat Bezbožní Češi. Nebo k tomu snad nemáme co říci?