Letos jsme v naší rodině zavedli novou tradici. Střídáme se ve vaření nedělního oběda. Výsledkem je bezesporu kromě spravedlivějšího rozložení domácích prací i zvýšená kvalita jídel, protože každý se chce před rodinou trochu blýsknout, a tak vymýšlíme samé lahůdky a experimenty. Já zatím vařil jen dvakrát, což vám nyní představím. Mé vaření oproti ostatním členům rodiny bylo v obou případech poznamenáno dvěmi odlišnostmi: shodou okolností nebyli rodiče v obě neděle doma a shodou okolností jsme měli obě neděle doma na oběd nějakou návštěvu. O to bylo veseleji.
Poprvé jsem vařil jehněčí vývar s jarními bylinkami a zakarpatský jehněčí šašlik se šodó a bramborovou kaší:
![](http://img.signaly.cz/blogy/v/o/jtec.signaly.cz/2008-6-22-20080224zakarpatskysaslik.jpg)
Podruhé jsme měli více chodů. Zákusek však nebyl mým dílem, ale Vaškovým, jehož byla též návštěva. Nejprve byl tedy předkrm: zapečená šunka s ukrytým sýrem a s rajčatovým salátem a s dopečeným pečivem:
Komentáře
njn, jenže abych byl jedno takové jídlo schopen udělat, tak potřebuju celej tejden na to, abych je vybral, porovnal různé recepty, sehnal suroviny, zjistil postupy atd. A navíc je to vždycky o dost dražší než normálně:-(
Tak už vím, co budu o víkendu vařit :D
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.